Når det handler om valget af den rette autostol, bør man ikke gå på kompromis. Det ville stort set være det samme som at gamble med sit barns liv. Lever autostolen ikke op til reglerne, kan man risikere at få et klip i kørekortet og en bøde. Kører man med børn under 15 år, har man hele ansvaret for, at de er korrekt spændt fast.  

På https://autostol.dk/ kan man finde et stort udvalg af forskellige autostole. Det kan være svært at finde ud af hvilken type, der passer bedst til ens behov. Men heldigvis er der hjælp at hente på hjemmesiden. Man kan evt. læse en guide med anbefalinger til udvalgte autostole. Har man brug for mere personlig hjælp, kan man kontakte autostolseksperten.  

Regler og sikkerhed i bilen 

Rådet for Sikker Trafik er med til at skabe tryghed i trafikken. De vil sikre, at alle kan bevæge sig sikkert rundt ude i trafikken. Målet er simpelt; i trafikken skal der være færre dræbte og kvæstede. Dette gør de blandt andet igennem kampagner og oplysning. Man kan også på hjemmesiden læse meget mere om sikkerheden i autostole. 

Der gælder nemlig en række regler, når man har børn med i bilen. Hvis man har et barn med i bilen, som er under 135 centimeter, skal vedkommende være fastspændt. Det må ikke bare være hvad som helst. Det skal være godkendt sikkerhedsudstyr. Derudover må man ikke have flere passagerer med, end der er seler til.  

Sådan findes den rette autostol 

Når man skal ud at købe autostol, er der nogle gode råd. Først og fremmest er det en god ide at medbringe barnet. Derved sikrer man sig at vælge korrekt størrelse ift. vægt og højde. Man skal desuden tjekke efter, om selen sidder korrekt. Stolen skal også kunne blive korrekt monteret i bilen.  

Vil man sikre sig godkendelse af autostolen, skal man blot se efter E-mærket. Sidst men ikke mindst skal barnet sidde godt i stolen. Har man styr på alle disse ting, er man klar til at køre sikkert afsted. Som chauffør har man ansvaret.