Syntes du nova nordisk er en spændende virksomhed og kunne du godt tænke dig at købe nova nordisk aktier? Så kan du med fordel læse meget mere om deres virksomhed herunder.

Medicinalgiganten, Danmarks darling sammen med A.P. Møller Mærsk, kært barn har mange navne, og det danske Medicinalfirma Novo Nordisk er et kært barn for Danmark, i hvert fald som investorer. Novo Nordisk er Danmarks største medicinalvirksomhed, som fremstiller blandt andet insulin til behandling af diabetes, væksthormoner, kønshormoner og blødermedicin, behandling af svær overvægt.

Novo Nordisk blev grundlagt i 1923 af H.C Hagedorn, som var en af de mest berømte læger og pionerer i det 20. århundrede, og i dag er det som nævnt en af de største virksomheder i Danmark, med en medarbejderstab på lige knap 48.000 mand.

De udvikler og forsker selv i deres mediciner, og udvikler lægebehandling, som er til gavn for jordens befolkning, hvor end man måtte være.

Novo nordisk står for mere end 50% af den insulinforsyning som der er i verdenen od udfører kliniske forsøg i mere end 50 lande. 34 millioner mennesker World Wide bruger deres diabetesprodukter, og der er produceret mere end 600 millioner insulinpenne. Det er helt vilde tal, og vidner om at Novo Nordisk virkelig har fundet en niche indenfor deres felt.

Og som om dette ikke er nok, arbejder Novo Nordisk meget intenst på at være med til at komme med på den grønne bølge, i deres produktion, og er begyndt at tænke i cirkulære tankegange, for at kunne belaste miljøet så lidt som muligt.


Så en virksomhed, der ligesom grundlæggeren, er en pioner indenfor deres felt, og fremadrettet helt sikkert vil være en stor spiller på markedet.

Novo Nordisk er børsnoteret på den danske børs, og kunne du tænke dig at være med til at investere i virksomheder som netop Novo Nordisk, så kan du via aktier.dk læse om forskellige investeringsplatforme, og se hvilken platform der passer til din investeringsprofil.